2014 m. gegužės 4 d., sekmadienis

Kaip išsirinkti kokybišką šokoladą

   
 Startuojam! Ne veltui pirmą blog'o pranešimą pasirinkau apie šokoladą, koks desertas be jo. Neseniai praėjo daugelis švenčių: tortai, pyragai, pyragaičiai, keksiukai, ką jau kalbėti apie velykinius zuikučius. Šokolado pasirinkimas yra didelis, tačiau svarbu žinoti, kad ne visi priedai yra būtini šokolado gamyboje. Nors stovėjimas parduotuvėje bei skaitymas kiekvienos prekės aprašą gali erzinti ir tai užima mūsų brangų laiką, bet kartais tai būtina. Nesigilinsiu apie šokolado įtaką organizmui. Tačiau ar žinojote ką reiškia tam tikri procentai šokolado sudėtyje?
 Taigi, šokolade svarbiausi ingridientai yra kakava (kakavos masė, kakavos pupelės) ir kakavos sviestas. Juodam šokolade gali būti nuo 55 ki 99 procentų kakavos. Pieniškam šokolade gali būti nuo 30 iki 40 prodentų kakavos. Kuo mažiau procentų šokolade kakavos, tuo daugiau cukraus.
 Taip pat šokolade neturėtų būti dirbtinių skonių, aliejų (palmių, saulėgrąžų, daržovių ir t.t.), hidrintų riebalų.

Kokybiško juodo šokolado sudėtis turėtų būti:
  • Kakava (kakavos masė, kakavos pupelės), cukrus, kakavos sviestas, natūrali vanilė. Taip pat gali būti lecitino.
Kokybiško pieniško šokolado sudėtis turėtų būti:
  • Cukrus, kakavos sviestas, nenugriebto pieno milteliai, kakava (kakavos masė, kakavos pupelės), emulsiklis: sojos lecitinas, natūrali vanilė.
Kokybiško balto šokolado sudėtis turėtų būti:
  • Cukrus, kakavos sviestas, nenugriebto pieno milteliai, lecitinas, natūrali vanilė.
 Mėgaukitės šokoladu.

1 komentaras:

  1. Man tai kakavos sviestas labai skanu vienas, turbūt todėl taip mėgstu šokoladą, nes tai viena pagrindinių šokolado dalių.

    AtsakytiPanaikinti