2014 m. liepos 14 d., pirmadienis

Čili aliejus

 Čili aliejus naudojamas azijos virtuvėje, bet mes jį taip pamėgome, kad gardiname juo patiekalus dažniau nei gaminame azijietišką maistą. Tai toks aštrus, nuostabaus paskrudintų čili skonio aliejus. Ir jį pasigaminti - juokų darbas, svarbu turėti du pagrindinius ingridientus:
  • 15 džiovintų čili pipiriukų (apie poros cm ilgio, gali būti mažesni ar didesni);
  • 150 ml. aliejaus (naudojau ypač tyrą alyvuogių aliejų).
 Čili pipiriukus reikia susmulkinti iki sezamo sėklos dydžio gabaliukų, aš tai dariau su blenderio pagalba.
 O toliau viskas paprasta - įkaitiname aliejų iki tol, kol jis vos pradeda garuoti, išjungiame kaitlentę ir suberiame susmulkintus čili pipirus į aliejų. Jie gražiai pačirška ir po truputį aliejus atvėsta.
 Kai aliejus atvėso, nukošiame susmulkintus čili pipirus - jie jau atliko savo darbą, ir galim čili aliejų perpilti į buteliuką.
 Naudojame su ryžiais, makaronais, salotomis ir visur kur tik norisi aštrumo. Skanaus!

3 komentarai:

  1. Kiek laiko galioja toks reikalas?

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. Na, mes jį sunaudojame per kokius 3 mėn ir laikome ne šaldytuve. Tad, tai tikrai ne greitai gendantis produktas

      Panaikinti
  2. Autorius pašalino šį komentarą.

    AtsakytiPanaikinti