2014 m. birželio 29 d., sekmadienis

Granola

 Prisipažinsiu, granola - tai naujovė mūsų namuose. Niekad nebuvome ragavę jos iki tol kol pasigaminome, ir ką Jūs manote? Mums ji taip patiko, kad nesuprantu kodėl niekada nebuvome išbandę. Internete perskaičiau daug granolos receptų ir susidėliojau tokias proporcijas - 3 puodeliai dribsnių (750 ml), 0,25 puodelio riešutų (60 ml) ir 0,5 puodelio džiovintų vaisių, uogų (125 ml). Jūs galite keisti ir proporcijas ir naudojamus ingridientus, nebūtinai turite naudoti tokius riešutus, uogas ir pan. kaip šiame recepte, svarbiausia dėti tai ką mėgstate. Aš mėgstu mažiau riešutų, mano vyras nemėgsta razinų, tad viską pritaikėme sau, bet tai nereiškia, kad ir Jums bus taip skaniau:). Toliau verdamas sirupas, kurio pagrindas kokosų aliejus ir klevų sirupas, tačiau klevų sirupą galite pakeisti medumi, o kokosų aliejų bet kokiu kitu aliejumi. Taigi šiai granolai reikės:
  • 1,5 puodelio (375 ml) 5 grūdų dribsnių;
  • 1,5 puodelio (375 ml) avižų dribsnių;
  • 0,25 puodelio (60 ml) lazdyno riešutų;
  • 0,5 puodelio (125 ml) džiovintų spanguolių;
  • 2 šaukštai (30 ml) rudo cukraus;
  • 4 šaukštai (60 ml) klevų sirupo;
  • 4 šaukštai (60 ml) kokosų aliejaus;
  • 0,5 arbatinio šaukštelio natūralaus vanilės ekstrakto;
  • žiupsnelis druskos;
  • žiupsnelio cinamono.
 Sumaišome dribsnius su riešutais ir gaminame sirupą - į prikaistuvį supilame klevų sirupą, aliejų, cukrų, vanilę, cinamoną, druską ir išlydome iki sirupo.
 Sirupu užpilame sumaišytus dribsnius su riešutais, gerai išmaišome ir perkeliame ant kepimo skardos, išklotos kepimo popieriumi. Dribsnius su riešutais ant kepimo skardos reikia paskirstyti taip, kad jie būtų viename sluoksnyje.
 Kepame 30 min. 150 °C įkaitintoje orkaitėje, pamaišant kas 10 min. Galite kepti ilgiau arba trumpiau, priklausomai kokios spalvos Jums labiausiai patinka granola, mėgstate labiau ar mažiau apskrudusią. Kai granola apskrudo, įmaišome džiovintas uogas. Palaukiame kol atvės ir galim megautis. Ši granola ilgai išlieka traški stiklainyje. Mes granolą mėgstame valgyti su natūraliu jogurtu, bet ji skani ir viena.
Skanaus!

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą