2015 m. vasario 17 d., antradienis

Dešrainis kukurūzų tešloje arba kitaip corn dog

   Corn dog - tai kitoks dešrainis, kai dešrelė kepama tešloje su kukurūzų miltais. Labai patogu, kad toks dešrainis kepamas ant pagaliuko. Dešrainio bandelė šiek tiek saldoka, tad jis tirpsta burnoje. Taigi, visi dešrainių mėgėjai nepagailėkite šiek tiek laiko ir pasigaminkite šiuos nuostabius corn dog'us. Pagaminti 5 - 6 dešrainius Jums reikės:

  • 100 g kukurūzų miltų;
  • 80 g kvietinių miltų;
  • 20 g cukraus;
  • 0,5 š. kepimo miltelių;
  • žiupsnelio druskos;
  • 1 kiaušinio;
  • 150 ml pieno;
  • 0,5 š. aliejaus;
  • 0,5 š. medaus;
  • 5 - 6 dešrelių;
  • 5 - 6 pagaliukų;
  • aliejaus kepimui;
  • pomidorų padažo ir garstyčių.

   Sumaišykite kukurūzų miltus, kvietinius miltus, cukrų, kepimo miltelius ir žiupsnelį druskos, tada supilkite pieną, įmuškite kiaušinį, aliejų ir medų. Viską gerai išmaišykite. Tešla turi būti tiršta.
   
   Kai tešla sumaišyta, suverkite dešreles ant pagaliukų ir įkaitinkite aliejų kepimui. Jei norite galite dešreles šiek tiek pakepti prieš veriant ant pagaliukų, kaip tai dariau aš.
    
   Tešlą perpilkite į aukštą puodelį ar stiklinę, kad būtų patogiau mirkyti dešreles.
   
   Dešreles pamirkytas tešloje virkite įkaitintame aliejuje, kol dešrainių bandelė pasidaro ruda, apie kelias minutes kiekvienai pusei. Nuvarvinkite arba nusausinkite aliejaus perteklių nuo dešrainių ir nieko nelaukdami skanaukite. Jei mėgstate pagardinkite pomidorų padažu ir garstyčiomis.
   

   Skanaus!


1 komentaras: