2015 m. kovo 27 d., penktadienis

Troškinta vištiena su virtiniais arba chicken and dumplings


   Troškintai vištienai su virtiniais atsispirs ne daugelis. Sultinga vištiena ir minkštučiai kaip debesis virtiniai kreminiame padaže su daržovėmis, ar dar ko nors galima norėti vėsią ir lietingą dieną?
   Šiam sočiam patiekalui 3 - 4 porcijoms reikės:
  • 2 morkų;
  • 1 svogūno;
  • 0,5 kg vištienos šlaunelių mėsos (be kaulų),
  • 1 l vištienos sultinio (naudojau sultinį pagamintą iš ekologiškų vištienos sultinio kubelių);
  • 20 g miltų;
  • 0,5 puodelio šaldytų žirnelių ir šparaginių pupelių mišinio;
  • 60 ml grietinėlės;
  • žiupsnelio druskos;
  • žiupsnelio pipirų;
  • saulėgrąžų aliejaus kepimui;
  • laiškinių česnakų arba svogūnų (nebūtinai).
Virtiniams reikės:
  • 130 g miltų;
  • 150 ml pieno;
  • 1,5 a. š. ištirpdyto sviesto;
  • 0,5 a. š. kepimo miltelių;
  • žiupsnelio druskos;
  • žiupsnelio pipirų;
  • 1 a. š. džiovintų provanso žolelių.

   Vištieną supjaustome apie 2 cm dydžio kubeliais. Mėsą sumaišome su 20 g miltų, pagardiname druska ir pipirais. Puode įkaitiname aliejų ir apkepame mėsą. Aš mėsą kepiau keliomis partijomis, kad puodas nebūtų perpildytas ir gražiai apkeptų.

   Apkeptą vištieną perkeliame į lėkštę ir tame pačiame puode apkepame pjaustytą kubeliais svogūną ir morkas, jeigu reikia galima įpilti daugiau aliejaus. Morkas ir svogūną pabarstome druska ir pipirais ir kepame 6 - 7 min ant vidutinės kaitros.
   Kai daržovės apkempa, į puodą atgal sudedame vištieną, užpilame 1 l vištienos sultinio ir verdame 45 min.
   Po 45 min į troškinį sudedame šaldytas daržoves, supilame grietinėlę ir leidžiame virti, kol darysime virtinius.
   Virtiniams dubenyje sumaišome miltus, kepimo miltelius, provanso žoleles, žiupsnelį druskos, pipirų, pieną ir lydytą sviestą. Virtinių masė turi būti pakankamai šlapia.

   Virtinių masę po šaukštą sudedame ant verdančio troškinio paviršiaus. Stengiamės palikti tarpus tarp virtinių, kad jie nesuliptų.
 

   Puodą uždengiame dangčiu, bet paliekame tarpelį, kad garai galėtų išeiti ir verdame ant vidutinės kaitros 15 min.
   Po 15 min išjungiame kaitlentę ir leidžiame troškiniui pastovėti 5 min.

   Troškinį pabarstome laiškiniais česnakais arba svogūnais.
   

   Skanaus!

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą