2016 m. vasario 25 d., ketvirtadienis

Sūrio pyragas arba cheesecake


   Yra dviejų rūšių žmonės tie, kurie labai mėgsta sūrio pyragą ir tie, kurie negali į jį pažiūrėti. Tačiau galiu užtikrinti šis pyragas abejingų nepaliks. Tai nuostabaus skonio pyragas iš tvirto saldaus šokoladinių sausainių pagrindo ir švelnaus kreminio sluoksnio, kuris tiesiog tirpsta burnoje.
   Norint pasigaminti šį skanėstą (formai 21 cm skersmens) reikės:
  • 300 g sausainių (aš naudojau šokoladinius sausainius);
  • 120 g sviesto;
  • 300 g kreminio sūrio (aš naudojau Rama Cream Bonjour sūrį, su Philadelphia sūriu skonis šiek tiek kitoks, tad mano skoniui labiau tinka Rama Cream Bonjour);
  • 4 kiaušinių;
  • 150 g cukraus;
  • 150 ml 35% riebumo grietinėlės;
  • 35 g krakmolo;
  • 30 ml citrinos sulčių;
  • papuošimui keli gražgarsčių lapeliai, figa (nebūtinai).

   
   Pirmiausia reikia paruošti pyrago pagrindą. Sutrupinti sausainius ir sumaišyti su lydytu sviestu.

   Sausainius reikia sudėti į formą ir suspausti, kad būtų lygus pagrindas.

    Padą kepti iki 180 °C įkaitintoje orkaitėje 15 min.
   Per tą laiką kol kepa pyrago pagrindas, galime pasiruošti kremą. Pirmiausia reikia sūrį išsukti su cukrumi, kad nebūtų gumuliukų.

   Į sūrio ir cukraus masę beliko įmušti kiaušinius, viską gerai sumaišyti, supilti grietinėlę, krakmolą, vėl gerai išsukti, kad būtų vientisas kremas. Šią masę galima palaikyti šaldytuve, kol ateis laikas kepti pyragą. Svarbu citrinų sultis sumaišyti su paruoštu kremu tik prieš dedant į orkaitę, ne anksčiau.

Kremą supilti ant iškepto pado.

Kepti iki 150 °C įkaitintoje orkaitėje 60-70 min.



Kai pyragas atvės, būtina per naktį arba 12 val palaikyti šaldytuve. O tada galite mėgautis šiuo skanėstu.



 Skanaus!

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą