Čili aliejus naudojamas azijos virtuvėje, bet mes jį taip pamėgome, kad gardiname juo patiekalus dažniau nei gaminame azijietišką maistą. Tai toks aštrus, nuostabaus paskrudintų čili skonio aliejus. Ir jį pasigaminti - juokų darbas, svarbu turėti du pagrindinius ingridientus:
- 15 džiovintų čili pipiriukų (apie poros cm ilgio, gali būti mažesni ar didesni);
- 150 ml. aliejaus (naudojau ypač tyrą alyvuogių aliejų).
Čili pipiriukus reikia susmulkinti iki sezamo sėklos dydžio gabaliukų, aš tai dariau su blenderio pagalba.
O toliau viskas paprasta - įkaitiname aliejų iki tol, kol jis vos pradeda garuoti, išjungiame kaitlentę ir suberiame susmulkintus čili pipirus į aliejų. Jie gražiai pačirška ir po truputį aliejus atvėsta.
Kai aliejus atvėso, nukošiame susmulkintus čili pipirus - jie jau atliko savo darbą, ir galim čili aliejų perpilti į buteliuką.
Naudojame su ryžiais, makaronais, salotomis ir visur kur tik norisi aštrumo. Skanaus!
Kiek laiko galioja toks reikalas?
AtsakytiPanaikintiNa, mes jį sunaudojame per kokius 3 mėn ir laikome ne šaldytuve. Tad, tai tikrai ne greitai gendantis produktas
PanaikintiAutorius pašalino šį komentarą.
AtsakytiPanaikinti