2015 m. vasario 4 d., trečiadienis

Kalafiorų pica

 
   Kalafiorų pica - tikras atradimas mano virtuvėje. Tai tokia pica, kurios padui nenaudojami miltai ir visas padas gaminamas iš kalafioro, kiaušinio, sūrio ir prieskonių. Nemažai užsienio blogerių yra paskelbusios šį receptą, tad išnagrinėjusi kelis ir pridėjus savų ingridientų dalinuosi šiuo atradimu su Jumis. Nemeluosiu, kai šį receptą gaminau pietums pirmą kartą, po ranka buvau pasiruošusi ir atsarginį pietų variantą, jei ši pica mūsų skoniui būtų nevalgoma. Bet taip tikrai neatsitiko. Man asmeniškai ši pica yra labai skani ir mano nuostabai, sulaukiau daug pagyrų iš vyro, kuris yra tikras picų gerbėjas. Taip, padas tikrai ne toks kaip paprastos picos, jis ne toks tvirtas, jame jaučiasi daug žolelių... Na manau tik pabandę sužinosit ar ši pica ir Jūsų skoniui, tad jei susigundėte, vienai picai (maždaug 2 žmonėms) Jums reikės:
  • 500 g kalafioro (apie pusė kalafioro galvos);
  • 1 a. š. raudonėlio ir žiupsnelio pabarstyti ant iškepusios picos;
  • 0,5 a. š. česnako miltelių;
  • 0,5 a. š. džiovinto baziliko;
  • 1 kiaušinio;
  • 1 skiltelės česnako;
  • Jūsų mėgstamo pomidorų padažo;
  • apie 130 g fermentinio sūrio;
  • apie 125 g mocarelos sūrio;
  • juodųjų alyvuogių;
  • vyšninių pomidorų;
  • 1 pievagrybio;
  • kelių kumpo gabalėlių (aš naudojau kalakutienos krūtinėlę);
  • šlakelio alyvuogių aliejaus;
  • žiupsnelio druskos ir pipirų.

   Jeigu turite virtuvės kombainą (maisto procesorių) Jums tikrai pasisekė ir nereikės pusė kalafioro galvos tarkuoti per smulkią burokinę tarką, kaip tai dariau aš. Tik jei naudojate virtuvės kombainą, nesutrinkite kalafioro į košytę, palikite didesnius gabaliukus.
   
   Susmulkintą kalafiorą perkelkite į saugų naudoti mikrobangų krosnelėje indą ir mikrobangų krosnelę nustatykite ties 600 W. Kaitinkite susmulkintą kalafiorą 8 min.
   Taip apdorotą kalafiorą šiek tiek atvėsinkite, perdėkite į švarų rankšluostuką ir iš jo išspauskite kiek įmanoma daugiau skystimo.


   Įkaitinkite orkaitę su picos akmeniu (jei turite) iki 230° C. Išsunktą kalafiorą sumaišykite su vienu kiaušiniu, 1 a. š. raudonėlio, 0,5 a. š. česnako miltelių, 0,5 a. š. džiovinto baziliko, 1 smulkiai supjautyta česnako skiltele, žiupsneliu druskos ir pipirų, apie 65 g  sutarkuoto mocarelos sūrio ir apie 80 g tarkuoto fermentinio sūrio.
   Šią masę gerai sumaišykite ir ant kepimo popieriaus išspauskite apvalios formos picos padą.

   Šį picos padą kepkite apie 15 min. Po 15 min Jūsų picos padas atrodys taip:

    Maniškis padas šiek tiek prilipo prie kepimo popieriaus, tad aš jį apverčiau ant naujo kepimo popieriaus nelimpančia puse į apačią ir atsargiai nuplėšiau seną kepimo popierių.
   Ant iškepusio picos pado paskirstykite pomidorų padažą, likusį tarkuotą fermentinį ir plėšytą į gabaliukus mocarelos sūrį, pjaustytą pievagrybį, ir plėšytą kalakuto krūtinėlę. Arba pasirinkite Jūsų mėgstamus picos pagardus.

   Picą kepkite iki 230° C įkaitintoje orkaitėje apie 5 - 7 min.

   Aš iškeptos picos kraštus patepiau alyvuogių aliejumi, pačią picą pabarsčiau džiovintu raudonėliu ir ant viršaus uždėjau juodųjų alyvuogių ir vyšninių pomidorų. Gaila, namuose neturejau rukolos, kurią mes labai mėgstame dėti ant picų. Tačiau Jūs turbūt turite savo mėgstamą picos kombinaciją.

   Skanaus!

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą