- 1 triušio, supjaustyto gabaliukais;
- česnako galvos, padalintos skiltelėmis;
- puodelio sultinio (tinka triušienos, vištienos, daržovių);
- druskos;
- pipirų;
- šlakelio alyvuogių aliejaus;
- 1 kiaušinio;
- puodelio miltų;
- saujelės smulkiai tarkuoto kietojo sūrio (geriausiai tinka Parmigiano Reggiano);
- 6 šakelės rozmarino;
- puodelio panko džiūvėsėlių;
- 4 bulvės;
- aliejaus gruzdinimui (geriausiai tinka daržovių, saulėgrąžų ir pan.).
Taigi, pirmas žingsnis - triušienos paruošimas gruzdinimui. Sudedame į puodą triušieną, česnaką, 4 šakeles rozmarino, supilame sultinį, įberiame žiupsnelį druskos ir pipirų bei šlakelį alyvuogių aliejaus. Triušiena puode neturi būti pilnai apsemta.
Puodą uždengiame dangčiu, dedame ant kaitlentės, kai užverda, sumažiname kaitrą ir ant mažos ugnies, troškiname apie 1 val. 15 min. - 1 val. 30 min., kol mėsytė tampa tokia minkšta, kad lengvai luptųsi nuo kaulo, bet dar laiko savo formą.
Per tą laiką nuskutame bulves ir supjaustome plonais šiaudeliais, nuplauname vandenyje krakmolą nuo bulvių ir leidžiame pastovėti šaltame pasūdytame vandenyje (galima pasiruošti iš anksto).
Kai triušiena ištroškinta, išimame iš sultinio ir leidžiame pravėsti. Bulvių šiaudelius nukošiame, nusausiname, apšlakstome ayvuogių aliejumi, pabarstome žiupsniu druskos, pipirų ir rozmarino spygliukais (nuo vienos šakelės). Bulvių šiaudelius kepame orkaiteje 200 °C temperatūroje, prasklaidytus kepimo skardoje viename lygyje kol taps traškūs ir auksinės spalvos.
Per tą laiką, pasiruošiame į atskiras lėkštutes išplaktą kiaušinį, miltus, kietąjį sūrį sumaišytą su džiūvėsėliais ir rozmarino spygliukais (nuo vienos šakelės).
Triušieną apvoliojame miltuose, tada kiaušinio plakinyje ir galiausiai džiūvėsėlių, sūrio ir rozmarino mišinyje.
Taip paruoštą mėsytę pasidedame į šoną, kad pastovėtų ir šiek tiek apdžiūtų - tada kepant traškus sluoksnis nenukris nuo mėsos.
Per tą laiką galime įkaitinti aliejų gruzdinimui.
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą