2014 m. rugsėjo 8 d., pirmadienis

Trinta pomidorų sriuba

 
   Gaila teko atisveikinti su vasara, tačiau sodo gėrybių dar pilni namai. Taigi, naudojantis šia proga pagaminau trintą pomidorų sriubą. Tai buvo visiškas eksperimentas, paieškojus šiek tiek informacijos internete pabandžiau sunaudoti dalį pomidorų atsargų:) ir pavyko, dar ir kaip pavyko! Sriubų nemėgstantis mano vyras, sušveitė visą lėkstę sriubos, mane ne tik pagyrė, bet ir papeikė užtai, kad pagaminau tiek mažai:). Iš šių ingridientų išėjo trys porcijos pomidorų sriubos:
  • 900 g. supjaustytų pomidorų;
  • 1 česnako galva (padalinta į skilteles) ir dar viena česnako skiltelė;
  • 30 g. balzaminio acto (aš naudojau tirštą balzaminio acto padažą);
  • keli šlakeliai alyvuogių aliejaus;
  • druskos;
  • pipirų;
  • 1 arbatinis šaukštelis cukraus;
  • 1 svogūnas;
  • 1 salierio stiebas;
  • 1 arbatinis šaukštelis džiovinto baziliko;
  • 0,5 l sultinio (tinka vištienos, daržovių);
  • 3 šaukštai grietinėlės;
  • 3 skrudinamos sumuštinių duonos riekelės;
  • sūrio pagal skonį (aš naudojau raudonajį čederį).
   Supjaustytus pomidorus, ir, šiek tiek patraiškytas su peilio šonu, česnako skilteles iš vienos česnako galvos paskirstome į kepimo indą (nebūtinai viskas turi būti viename lygyje). Viską pabarstome druska, pipirais, cukrum, apšlakstome balzaminiu actu ir alyvuogių aliejumi. Kepimo inde susikaups skysčio, tad geriau jei jis būtų su kraštais.
   Pomidorus su česnakais kepame įkaitintoje iki 200° C oraitėje 35 min.
 
   
   Smulkiai supjaustome svogūną, česnako skiltelę ir saliero stiebą. Puode, kuriame virsime sriubą,  pakepiname svogūną su šlakeliu aliejaus. Kai svogūno gabaliukai tampa mikšti, į puodą sumetame supjaustytą česnako skiltelę, saliero stiebą ir šaukštelį džiovinto baziliko. Viską šiek tiek pakepiname. Į tą patį puodą sumetame pakepintus pomidorus su česnakais ir visu kepimo skysčiu, supilame sultinį ir laukiame kol sriuba užvirs.
   Užvirus, puodą nukeliame nuo kaitlentės ir jo turinį supilame į kokteilinę (jeigu turite kitokį trintuvą - puikiai tiks). Triname, kol sriuba tampa vientisa.
   Sutrintą masę perkošiame per sietelį, kad visi didesni gabaliukai ir pomidorų žievelės nepatektų į sriubą. Puodo turinį užverdame ir  įsitikiname, kad netrūksta druskos ir pipirų. Viskas, trinta pomidorų siurba paruošta.
   Kol užvirs sriuba, pasiruošiame sūrio skrebučius. Duonelę paskrudiname ir į jos vidų pridedam sūrio. Kad sūris duonelės viduje iššilydytų, keliom sekundėm skrebučius pašildome mikrobangų krosnelėje arba orkaitėje.
   Sriubą patiekiame su šaukštu grietinėlės, žiupsneliu džiovinto baziliko (jei turite šviežio, puikiai tiks) ir sūrio skrebučiu.
   
   Skanaus!

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą