Taigi, šokolade svarbiausi ingridientai yra kakava (kakavos masė, kakavos pupelės) ir kakavos sviestas. Juodam šokolade gali būti nuo 55 ki 99 procentų kakavos. Pieniškam šokolade gali būti nuo 30 iki 40 prodentų kakavos. Kuo mažiau procentų šokolade kakavos, tuo daugiau cukraus.
Taip pat šokolade neturėtų būti dirbtinių skonių, aliejų (palmių, saulėgrąžų, daržovių ir t.t.), hidrintų riebalų.
Kokybiško juodo šokolado sudėtis turėtų būti:
- Kakava (kakavos masė, kakavos pupelės), cukrus, kakavos sviestas, natūrali vanilė. Taip pat gali būti lecitino.
Kokybiško pieniško šokolado sudėtis turėtų būti:
- Cukrus, kakavos sviestas, nenugriebto pieno milteliai, kakava (kakavos masė, kakavos pupelės), emulsiklis: sojos lecitinas, natūrali vanilė.
Kokybiško balto šokolado sudėtis turėtų būti:
- Cukrus, kakavos sviestas, nenugriebto pieno milteliai, lecitinas, natūrali vanilė.
Mėgaukitės šokoladu.
Man tai kakavos sviestas labai skanu vienas, turbūt todėl taip mėgstu šokoladą, nes tai viena pagrindinių šokolado dalių.
AtsakytiPanaikinti