Vasara - tai gėrybių metas. Labai džiaugiuosi, kai galima įsigyti šviežių ir begalo skanių daržovių ir vaisių, užaugintų kur nors netoliese. O gal ir toli? Už kokių 70 km pas mamą darže ;) Tokiu metų laiku stengiamės valgyti kuo daugiau daržovių, bet ką gi daryti jei begalo mėgstam makaronus? Štai Jums ir išeitis - vasariški visadalių grūdų makaronai su pomidorais, bazilikais ir špinatais.
Šiam patiekalui dviems porcijoms reikės:
- 150 g visadalių grūdų spageti makaronų;
- 250 g pomidorų (6 maži pomidorai);
- 5 g šviežių bazilikų (18 lapelių) ir keli papuošimui;
- 5 g česnako (2 nedidelės skiltelės);
- 5 svogūnų laiškai;
- 20 g špinatų (nedidelė sauja);
- 1 nedidelė paprika (naudojau neaštrią);
- 40 ml šaltai spausto ypač tyro alyvuogių aliejaus;
- keli žiupsneliai Parmigiano Reggiano sūrio;
- žiupsnelis druskos ir pipirų.
Receptas labai paprastas - tereikia smulkiai supjaustyti visas daržoves ir išvirti makaronus.
Ką tik nukoštus karštutėlius makaronus sumaišyti su daržovėmis, užpilti aliejumi, pabarstyti druska pipirais ir patiekti.
Patiektus makaronus pabarstome žiupsneliu parmigiano sūrio ir papuošiame baziliko lapeliu. Skanaus!
P.S. patariu makaronus tiekti į šiltas lėkštes (nes daržovės šaltos ir spagečiai greitai atvėsta). Lėkštes pašildyti būdų yra įvairių, pvz.: orkaitėje 70 °C temperatūroje arba įpilti šilto vandens, išpilti ir iššluostyti. O gal Jūs tiesiog turite lėkščių pašildytoją;)
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą