2014 m. lapkričio 19 d., trečiadienis

Cezario salotos su krevetėmis sūrio indeliuose

   Cezario salotos yra tokios populiarios, kad negaliu nepasidalinti su Jumis, savo Cezario salotų versija. Šį kartą gaminau salotas su krevetėmis, tačiau jos ir vienos, ir su vištiena labai gardžios. Dviem porcijom Cezario salotų su krevetėmis Jums reikės:
  • 70 g ciabatta duonos (tiks ir kita balta duona, kurią turite namuose);
  • 2 didelės saujos romaninių salotų (galite susukčiauti ir naudoti kitas traškias žalias salotas);
  • 1 pomidoras;
  • 12 išlukštentų ir išvalytų krevečių (galite pakeisti vištiena arba visai nenaudoti);
  • 120 g fermentinio sūrio;
  • 1 ančiuvio filė (tikrasis Cezario salotų receptas reikalauja trijų ančiuvių filė, tačiau mano skoniui ir viena puikiai jaučiasi);
  • pusė mažos česnako skiltelės;
  • druskos, pipirų;
  • 1 kiaušinio trynio;
  • 1 š. šviežiai išspaustų citrinų sulčių;
  • pusė a. š. dižono garstyčių;
  • 1 š. alyvuogių aliejaus;
  • 1/4 puodelio daržovių aliejaus;
  • 3 š. šviežiai tarkuoto Parmigiano Reggiano sūrio.
   Duoną supjaustome kubeliais, pašlakstome alyvuogių aliejumi, pabarstome druska ir pipirais ir kepame iki 190 °C įkaitintoje orkaitėje 7 - 10 min, kol gražiai parus.
   
   Dabar pasiruoškime sūrio indelius mūsų salotoms. Sutarkuokime sūrį ir padalinkime per pusę, kažkur po 60 g. Ant įkaitintos keptuvės paberiame sūrį (į apskritimo formą) ir kepame kelias minutes, kol sūris išsilydo ir jo apačia pasidengia traškia plutele.

      Kai sūrio apačia sukietėjo ir tapo auksinės spalvos, perkeliame sūrio blynelį ant puodelio ar kokios nors kito indo, kad jis vėsdamas sukietėtų ir įgautų idelio formą.

      Dabar pasigaminkime padažą. Sutriname grūstuvėje ančiuvio filė, pusė česnako skiltelės ir žiupsnelį druskos. Sutrintą masę sumaišome su kiaušinio tryniu, 1 š. citrinos sulčių ir 0,5 a. š. dižono garstyčių.
   Su šluotele nuolat plakant padažą lašas po lašo įvarviname 1 š. alyvuogių aliejaus ir toliau nuolat maišant su šluotele plona srovele supilame 1/4 puodelio daržovių aliejaus (naudojau ekologišką saulėgrąžų aliejų).

   Kai padažas paruoštas įmaišykime į jį dar 1,5 š. tarkuoto parmezano, druskos, pipirų pagal skonį ir jei trūksta dar citrinos sulčių. Salotų padažo išeina šiek tiek daugiau nei reikia, tad likusią dalį galima laikyti šaldytuve kitam kartui arba salotų gaminti šiek tiek daugiau.
   Toliau, supjaustome arba suplėšome salotų lapus norimo dydžio gabaliukais, supjaustome pomidorą ir iškepame krevetes (aš krevetes kepiau ant sviesto su susmulkinta skiltele česnako ir provanso žolelėmis).
   Į sūrio indelius dedame salotų lapus, pomidoro gabaliukus, duonos skrebučius, krevetes, viską apšlakstome padažu ir pabarstome tarkuotu parmezanu.

   Skanaus!

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą